Stěží se najde někdo, kdo by nikdy neslyšel o uzavíratelných sáčcích. Využívají se dnes již poměrně běžně v logistice a objednáte-li si například textil nebo trvanlivé potraviny v e-shopu, bude velmi pravděpodobné, že dostanete zboží právě takto zabalené.
V předchozím odstavci jsme zmínili trvanlivé potraviny a této kapitole bychom se nyní mohli v krátkosti věnovat. Uzavíratelné sáčky jsou totiž ideální i pro jejich dlouhodobé skladování. Jaké v tom lze spatřit výhody, a proč raději ustoupit od plastových nebo plechových dóz či sklenic?
Perfektně vyplní prostor – nasypete-li například mouku do sáčku se zipem, lze jej poměrně dobře vytvarovat tak, aby vyplnil zbytek volného regálu v kuchyňské lince. Pokud však vsypete mouku do sklenice nebo dózy, tyto nádoby mají pevný tvar a zbytečně pak ztrácíte volné místo ve skladovacím prostoru.
Uzávěr je pevný – stalo se vám někdy, že jste při vyprošťování mouky nebo strouhanky z regálu omylem upustili nádobu, ve které byla mouka uložená, otevřelo se víko a polovina obsahu se vysypala na podlahu? Toto se vám s uzavíratelným sáčkem stát nemůže, protože uzávěr je velmi pevný, pevnější, než šroubovací víčka sklenic či plastová víka dóz.
Sáčky jsou levné – nízká cena sáčků je předurčuje k tomu, mít je doma v zásobě pro mnoho účelů a skladování trvanlivých potravin je tím pádem jednoduché a cenově přijatelné. Sáčky si můžete vzít s sebou i na dovolenou, do zaměstnání či do školy a mít v nich uložené třeba ořechy se sušeným ovocem.
Zdravotní nezávadnost – materiál sáčků je určen pro přímý kontakt s potravinami a využívá se i v medicíně a farmaceutickém průmyslu. Můžete v něm bezpečně skladovat prakticky cokoli, ovšem s ohledem na možnost tvorby plísní uvnitř sáčku vzhledem k tomu že je zcela neprodyšný. Musíte dbát na to, aby byly potraviny uvnitř suché.